Tarihçe…
Ekibimiz 2005 yılında enerji verimliliği çalışmalarına başlayarak LED aydınlatmanın ilk yerli üretimini gerçekleştirmiştir.
2011 yılında 6094 Sayılı Yenilenebilir Enerji Kanunu'nun çıkmasıyla atıktan elektrik üretimine odaklanarak 2012'de büyükbaş ve tavuk gübresinden 4,8 MW kapasiteli Türkiye'nin ilk biyogaz santralini hayata geçirmiştir. Günlük 600 ton gübrenin %96'sını biyogaza dönüştürerek elektrik üretmiş, biyogazdan kalan %4 posadan da organik gübre üreterek ticarileştirmiştir. Ayrıca kojenerasyon santralinde atık ısıyı geri kazanarak gübre kurutmada değerlendirmiştir. Tesisimiz EPDK tarafından 2016'da %99 verimle çalışan Türkiye'nin en verimli santrali seçilmiştir. Bu tesis bugüne kadar 2 milyon tonun üzerinde tavuk ve büyükbaş gübresini; toprağı, havayı ve suyu kirletmeden temiz ve yenilenebilir enerjiye dönüştürerek çevreye muazzam katkı sağlamıştır.
Firmamız 2018 yılından itibaren arıtılması zor atıksuların ileri teknolojilerle arıtılmasına ve geri kazanılmasına yönelik Ar-Ge çalışmalarına başlamış, bu kapsamda PSA oksijen(O2) jeneratörleri, endüstriyel kapasiteli ozon(O3) jeneratörleri, ultrasonikasyon sistemleri(US), ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri(UV-C), katalitik ve foto-katalitik oksidasyon prosesleri, mikro-nano kabarcık jeneratörleri, hidrodinamik kavitasyon reaktörleri, sıvı-gaz dispersiyon sistemleri gibi hibrit ileri oksidasyon proseslerinin tüm bileşenlerini ticari ürünlere dönüştürmüştür.
Ekibimiz ileri arıtma teknolojileriyle ilgili 5000'den fazla uluslararası akademik ve bilimsel çalışmayı çözümleyerek ciddi bir bilgi birikimi elde etmiş, bu çalışmalar doğrultusunda patentli yeni teknolojiler geliştirmeye devam etmektedir. Firmamız uzun yıllara dayanan biyogaz ve organik gübre deneyimiyle geliştirdiği yüksek teknolojileri birleştirerek Türkiye'nin atıksu ve arıtma çamuru problemlerini kökten çözmeyi, toprağın temiz teknolojilerle remeditasyonunu ve atıkların enerjiye dönüştürülmesini kendisine hedef olarak belirlemiştir.
BİZİMLE ÇALIŞAN MÜŞTERİLERİMİZE;
TAAHHÜT EDİYORUZ.
VİZYONUMUZ
Küresel iklim krizine bağlı olarak kuraklık, her geçen yıl artan nüfusun ve nüfusla orantılı olarak tarımsal üretimin artan su talebi, yeni kurulan sanayi tesisleri ve fabrikaların endüstriyel kullanımları için artan su ihtiyaçları için yola çıkıyoruz. Bu kapsamda başta ülkemiz olmak üzere iklim krizinin etkilerinin azaltılmasına ileri teknolojilerle katkı sunarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonuyla hareket ediyoruz.
MİSYONUMUZ
Misyonumuz; havayı, suyu ve toprağı kirleten atıkların çevresel ve ekonomik zararlarının en aza indirilmesi, Türkiye'nin taraf olduğu "Paris İklim Anlaşması" ile "Avrupa Birliği Yeşil ve Döngüsel Ekonomi Eylem Planı" kapsamında Türk üretici ve ihracatçılarının karbon ve su ayak izlerinin azlatılmasıdır.
OSB'LER VE ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGELERİ;
ENDÜSTRİYEL ATIKSULARI OLAN FABRİKALAR;
Tekstil Fabrikaları
Gıda Fabrikaları
Kimya Fabrikaları
İlaç Fabrikaları
Boya Fabrikaları
Demir Çelik Fabrikaları
Kağıt Fabrikaları
Deri Fabrikaları
Meşrubat Fabrikaları
Diğer Fabrikalar...
ATIKSULARI OLAN DİĞER TESİSLER;
BELEDİYELER VE İL ÖZEL İDARELERİ;
DİĞER KAMU KURUM VE KURULUŞLARI;
Adres:
NOVACS Teknoloji A.Ş.
İvedik OSB 1466 Cadde No:28
Yenimahalle
Ankara
Telefon:
E-posta: